Onze werkwijze:
Na de aanmelding van het kind zoeken we samen een gepast moment voor een eerste gesprekje.
Dit is ons intakegesprek waarin alle administratieve gegevens worden verwerkt. Een kids-ID of ISI-kaartje is nodig en een voorschrift van de arts. Tijdens de anamnese wordt er geluisterd naar jullie hulpvraag en gaan we hier verder op in om alle relevante informatie te verzamelen.
Na het intakegesprek vindt er gestandaardiseerd onderzoek/test plaats. Afhankelijk van de hulpvraag kan dit een klinisch onderzoek zijn of een uitgebreide psychomotorische/ logopedische test. Dit doen we om een zo goed mogelijk beeld van je kind en zijn/haar functioneren te krijgen en onze therapie hierop af te stemmen. Zo’n testing is altijd in samenspraak met de ouders.
Nu kan eindelijk de therapie starten!
Het opnieuw afnemen van het klinisch onderzoek of motorische/logopedische test kan na een aantal weken tot maanden gebeuren om te kijken welk niveau we op dat moment al bereikt hebben. Zodoende kunnen we onze therapiedoelstellingen bijsturen indien nodig.
Nauwe samenwerking en open communicatie met ouders vinden wij zeer belangrijk. Duidelijk advies en een eventueel thuisoefenprogramma worden telkens met de ouders besproken om succes van het therapeutisch programma te optimaliseren. In overleg met de ouders worden alle betrokkenpartijen (school, artsen, andere therapeuten,…) ook gecontacteerd om alles uit de therapie en het geleerde te halen.
Betaling en tarieven:
Op het einde van de maand wordt een factuurtje opgemaakt en wordt deze persoonlijk aangeboden of via mail en dan kan er betaald worden met payconiq of via overschrijving. Van zodra de betaling in orde is, krijgen jullie het getuigschrift mee welke u kan binnen doen bij de mutualiteit voor de terugbetaling.
Al onze therapeuten zijn gedeconventioneerd dus wij hanteren vrije tarieven. Deze zijn wel afgesproken met alle collega’s in de buurt. Bij financiële moeilijkheden kan dit altijd met de desbetreffende therapeut besproken worden.